Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Συνέδριο, Η ‘ιστορική’ Θράκη υπό το πρίσμα των εθνο-γλωσσολογικών μελετών, Κομοτηνή, 6-8 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πρώτη Εγκύκλιος

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στη Γενική Συνέλευση της 14ης Δεκεμβρίου 2016 αποφάσισε να αναλάβει την διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Κομοτηνή, από 6-8 Οκτωβρίου 2017, σε συνεργασία με την Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία.

Το θέμα του είναι: «Η ‘ιστορική’ Θράκη υπό το πρίσμα των εθνο-γλωσσολογικών μελετών».

Με το συνέδριο αυτό στοχεύουμε να συμβάλουμε, με την επιστημονική συνεισφορά όσων από σας επιθυμούν, στην προώθηση της έρευνας που σχετίζεται:
-          με τον ενδιαφέροντα αυτόν (αν και όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένον στην Ελλάδα) διεπιστημονικό κλάδο
-          με τη διεθνή προβολή της Θράκης (ως ευρύτερης ιστορικά και γεωγραφικά περιοχής των Βαλκανίων), ειδικά με την γλωσσική της ετερότητα και τον λαϊκό της (εμμέσως) πολιτισμό.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εθνογλωσσολόγους, γλωσσολόγους, λαογράφους, εθνολόγους, κοινωνικούς και πολιτισμικούς ανθρωπολόγους και σε όσους εστιάζουν το ερευνητικό ενδιαφέρον τους στις πολιτισμικές διαστάσεις της γλώσσας και στη σχέση της με τον πολιτισμό.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στους χώρους του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, στην Κομοτηνή. Παρακαλούμε να αποστείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας μέχρι την 31η Μαΐου 2017 στις ηλεκτρονικές δ/νσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου