Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αθέατη πόλη» -Η Λάρισα του Διαχρονικού Μουσείου ή Από το Μουσείο στην Πόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ως πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» που όρισε για το 2017-’18 το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την ομάδα «Νόον Έγνω» μία πρωτότυπη περιήγηση - εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου καθώς και μέσα στην πόλη.
Η δράση με τίτλο «Αθέατη πόλη» περιλαμβάνει μία εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης. Η ξεναγός-αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Κόντσα, μέλος της «Νόον Έγνω», αφηγείται μικρές ιστορίες για την πόλη και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε ρόλο - έκπληξη (!) ρίχνουν φως στα αντικείμενα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Η δράση συνεχίζεται με περιήγηση στον ιστό της σύγχρονης Λάρισας όπου εντοπίζουμε τα αντικείμενα στις αθέατες σήμερα θέσεις τους και βαδίζουμε επάνω στα ορατά και αόρατα ίχνη της διαχρονικής πόλης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24-9-2017 με ώρα έναρξης 10.30. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ, στην κεντρική πλατεία, λεωφορείο - προσφορά του αστικού ΚΤΕΛ θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη με το λεωφορείο και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.
Την Παρασκευή 22/9 θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο αντίστοιχη δράση για σχολεία. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.2413-508242


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου